Ipak ništa od rekorda: BiH zaustavljena na desetoj prepreci

Častan poraz u Španiji

Ipak ništa od rekorda: BiH zaustavljena na desetoj prepreci

Robert Prosinečki ipak nije uspio postaviti novi rekord po broju utakmica bez poraza.

Naš tim je bio bez poraza na čak devet uzastopnih susreta, a večeras je u Las Palmasu minimalno izgubio od Španije sa 1:0 i time je taj niz prekinut.

Otkako je BiH u, najblaže rečeno, kombinovanom sastavu izgubila od Meksika u januaru, pa sve do danas, naša selekcija nije izgubila nijednu utakmicu a igrali smo protiv Bugarske (1:0), Senegala (0:0), Crne Gore (0:0), Južne Koreje (3:1), Sjeverne Irske (2:1 i 2:0), Turske (0:0) i Austrije (1:0 i 0:0).

Prosinečki tako ostaje poravnat sa Sušićem, koji je također imao niz od devet utakmica bez poraza i to od augusta 2012. do juna 2013. godine.

Lako je novi rekord mogao biti postavljen, ali je BiH ipak poklekla u 78. minuti susreta sa favorizovanom Španijom koja je slavila sa 1:0.

Top Komentari

Seva1956
Đesi Ilija , podero ti svoju kravu !!!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi