Ipswich bolji od Arsenala
Loša partija Fabregasa i saigrača

Prva utakmica polufinala Carling Cupa

Ipswich bolji od Arsenala

M. Maksimović

Fudbaleri Arsenala definitivno nisu dobro krenuli u 2011.godini. Početak je bio obećavajući s obzirom na čistih 0:3 u gostima protiv Birminghama, međutim nakon toga, u naredne tri utakmice igrači Arsenala nisu zabili iz igre. Da stvar bude gore u dvije utakmice Kupa nisu pobjedili ekipe Championshipa, sa Leedsom su odigrali 1:1, večeras su izgubili od Ipswicha 1:0 u prvoj utakmici polufinala Carling Cupa.

Ipswich je trenutačno na 19. mjestu Championshipa, u posljednjih 11 utakmica ostvarene su samo dvije pobjede. Najvažnija je stigla večeras protiv Arsenala. Odbrana Ipswicha je dijelovala čvrsto, dok je igra Arsenala slično kao i protiv Leedsa uglavnom dijelovala nepovezano. Wenger je krenuo sa Fabregasom, Walcottom, Arshavinom i Bendtnerom, dok su u drugom dijelu priliku dobili Chamakh, Vela i Song.

Svi oni zajedno su ostali dužni svojim navijačima, a jedina utjeha leži u činjenici da imaju priliku izboriti finale u revanšu na svom Emiratesu. Jedini gol na utakmici je Tamas Priskin u 78. minuti na dodavanje Colina Healyja. Mađar, rođen u Češkoj je odlično reagovao na loptu Healyja i sigurnim udaracem je savladao Szczesnyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti