Gol koji se postiže jednom u životu: Reprezentativac Kosova zadivio Englesku čudesnom majstorijom

Fantastičan pogodak

Gol koji se postiže jednom u životu: Reprezentativac Kosova zadivio Englesku čudesnom majstorijom

E. Čaušević

Ipswich je danas pred svojim navijačima sa 2:1 pobijedio Crewe.

Ipswich je u meču 20. kola engleskog Championshipa uspio da dođe do nova tri na svom terenu, a meč je obilježio reprezentativac Kosova, Bersant Celina, koji je postigao spektakularan pogodak.

Domaći su fantastično otvorili utakmicu i poverli već u trećoj minuti kada je autogol postigao Offord.

Do drugog gola Ipswich je stigao u petoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, a upravo tada u centru pažnje bio je Celina.

Reprezentativac Kosova s vrha kaznenog prostora je na čudesan način lobovao protivničkog golmana i postigao pogodak koji će pamtiti sigurno do kraja života.

Celina je nakon ove majstorije dobio velike ovacije s tribina jer ni navijači nisu mogli da vjeruju kakav pogodak su vidjeli.

Ovaj 25-godišnji veznjak je inače igrač Dijna, ali je ljetos stigao u Ipswich na posudbu do kraja ove sezone. Odigrao je do sada 14 mečeva u svim takmičenjima i zabio je tri gola, te upisao isto toliko asistencija.

Za reprezentaciju Kosova debitovao je prije pet godina, te je uspio da odigra 29 mečeva i postigne jedan pogodak.

Celina je svojevremeno bio i član akademije Manchester Cityja u koju je stigao iz norveškog Stromsgodseta, ali nije se uspio izboriti za mjesto na Etihadu, te je prije tri godine napustio City.

Top Komentari

MaDaj
Mali je bio super igrač u citiju nadao sam se bar da će otići u neki slabiji tim lige petice …
2 0
Koljicfan
E to jeste majstorija, bravo...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije