Irak i Iran posljednji četvrtfinalisti

Azijski kup u Kataru

Irak i Iran posljednji četvrtfinalisti

E. Škorić

Današnjim utakmicama u grupi D kompletirana je prva faza Azijskog kupa koji se ove godine igra u Kataru.

Irak i Iran su današnjim pobjedama potvrdili plasman u četvrtfinale natjecanja. Irak je pogotkom Jassima iz 22. minute savladao Sjevernu Koreju.

Iran je sa 3:0 savladao Ujedinjene Arapske Emirate i tako došao do treće pobjede u isto toliko odigranih utakmica. Sva tri gola Iranci su postigli u zadnjih dvadesetak minuta. Najprije je Afshin u 70. pogodio za 1:1, na 2:0 povisio Nouri u 83. minuti, a autogolom Abbasa u 90. minuti postavljeno je konačnih 3:0.

I jedni i drugi su kraj dočekali sa po deset igrača na terenu. Kod Irana je iskljulen Sebil u 79. minuti, a kod protivnka strijelac prvog gola Afshin u 75. minuti.

Azijski kup, grupa D, 3. kolo:
Irak - Sjeverna Koreja 1:0 (Jassim 22)
Ujedinjeni Arapski Emirati - Iran 0:3 (Afshin 70, Nouri 83, Abbas 90 - autogol)

Poredak: Iran 9, Irak 6, Sjeverna Koreja 1, UAE 1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.