Iran N/FS BiH oprostio 120.000 dolara

Neće tražiti isplatu novca

Iran N/FS BiH oprostio 120.000 dolara

Mnogi su se proteklih dana pitali zašto naš nacionalni tim opet igra prijateljsku utakmicu protiv Irana!? Naravno, ponovo zbog novca!

Iako je, kako su danas tvrdili u N/FS BiH, „reprezentacija imala ponude 10 do 12 selekcija koji su 12. avgusta željeli igrati protiv Ćirinih zmajeva, gdje je najkonkretnija stizala iz Bahreina“, odluka je pala na Iran. To je učinjeno, jer je selektor Miroslav Ćiro Blažević isposlovao sa FS Irana da obustavi potražnju isplate 120.000 američkih dolara od N/FS BiH.

Iz Teherana su od našeg Saveza tražili pomenuti novac, jer bh. tim prošle godine nije došao na megdan u njihovu zemlju. Tadašnji selektor Meho Kodro odbio je voditi ekipu u Iran, jer su čelnici Saveza meč dogovorili bez njegovog znanja. Kao što svi znaju, Kodro je potom smijenjen, a N/FS BiH je prema ranije potpisanom ugovoru o odigravanju susreta FS Irana bio dužan isplatiti 120.000 dolara.

No, Blažević danas naš, a bivši selektor Irana proteklih dana komunicirao je sa Azijatima. Isposlovao je da N/FS BiH dodatno ne krahira finansijski. Odužićemo im se, tako što ćemo sa njima odigrati prijateljsku utakmicu 12. avgusta na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ u Sarajevu.

Inače, cijene ulaznica za meč sa Irancima iznosiće 12, 10 i 7 KM. Najskuplja će biti zapadna tribina. Slijedi istok, a za 7 maraka navijači će moći posmatrati susret sa juga i sjevera našeg najvećeg stadiona. U prodaju će početkom avgusta biti pušteno 15.000 ulaznica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.