Iranci pobjedom ovjerili plasman na Azijski Kup

Rival BiH ide na Azijski Kup

Iranci pobjedom ovjerili plasman na Azijski Kup

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Irana, savladala je danas Kuvajt s 3:2, te su na taj način pobjedom okončali kvalifikacije za Azijski Kup.

Iako su i prije ove utakmice osigurali plasman na Azijski Kup, Iranci su došli i do pete pobjede u šest utakmica protiv Kuvajta. 

Do vodstva su stigli već nakon dvije minute igre, kada je mrežu Kuvajćana pogodio Karimi. Gosti su na odmor ipak otišli neriješenim rezultatom. U 18. minuti je Waleed pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

Nastavak susreta je donio još tri gola. Iranci su preko Sadeghiana u 61. minuti došli do novog vodstva, da bi u 89. minuti Kuvajt preko Fahada izjednačio na 2:2..

Ipak, u nadoknadi vremena, Ansarafiad je donio pobjedu Irancima u ovom susretu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije