Iranci poslali žalbu FIFA-i na suđenje

Iranci poslali žalbu FIFA-i na suđenje

Edmir Škorić

Iranski nogometni savez uložio je žalbu Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) na suđenje tijekom utakmice protiv Argentine.

Iran je poražen u 2. kolu grupe F od Argentine s minimalnih 1:0 i to nakon što je Lionel Messi u sudijskoj nadoknadi postigao lijep gol. 

Ranije je u utakmici došlo do sporne situacije kada je u Askhan Dejagah pao u kaznenom prostoru Argentine nakon duela sa Pablom Zabaletom, ali se srbijanski sudija Milorad Mažić nije oglašavao.  Iranci smatraju da je trebao biti penal i da su oštećeni.

"Poslali smo pismo žalbe glavnom sekretaru FIFA-e Jeromeu Valckeu, te sudačkoj komisiji i lokalnom Organizacijskom odboru SP-a. Izrazili smo svoju zabrinutost zbog suđenja na našoj utakmici protiv Argentine i zatražili da se napravi analiza sučevih odluka kako se slični incidenti ne bi ponavljali u budućnosti, ne samo nama, nego i svim drugim momčadima. Čvrsto vjerujemo da FIFA na cijelu nogometnu obitelj gleda s poštovanjem i jednakošću", izjavio je direktor iranske reprezentacije Mehdi Mohammed Nabi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.