Irci bez osam igrača

Irci bez osam igrača

Selektor reprezentacije Republike Irske Giovanni Trapattoni uoči prijateljske utakmice protiv Norveške u srijedu suočio se s velikim problemima zbog otkaza čak osam igrača, uglavnom zbog povreda.

Posljednja dvojica igrača koja su otkazala nastup su štoper Prestona Sean St. Ledger i vezista Derbyja Paul Green. Prije njih otkazali su Richard Dunne, Ciaran Clark, Kevin Kilbane, Robbie Keane, Caleb Folan, Paul McShane, Darron Gibson i Keiran Westwood.

St. Ledger i Green imaju problema s povredama koljena, Gibson je ostao uz bolesnu kćerku, dok je golman Coventryja Westwood također istakao kako je povrijeđen. Trapattoni je umjesto Westwooda odlučio pozvati golmana Scunthorpea Joea Murphyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.