Irci rutinski do Poljske i Ukrajine
Stephen Ward slavi gol za Irsku

Bez pobjednika u revanš utakmice baraža

Irci rutinski do Poljske i Ukrajine

Irci su već nakon prve utakmice baraža mislima na Evropskom prvenstvu u Posljskoj i Ukrajini, pokazala je to večerašnja utakmica protiv Estonije, u kojoj nije bilo pobjednika.

S obzirom da su Irci nakon prve utakmice baraža imali prednost od četiri gola, da su Estonci bili bez dva prvotimca koja su razadila crveni karton u prošlom susretu, te da Irska nije izgubila u posljednjim pet utakmica kod kuće, sve je bilo jasno.

Irska je bila bolja i u večerašnjem susretu, ali nakon 90 minuta pobjednika nije ni bilo, što je bilo dovoljno da Irci ozvaniče plasman na Evropsko prvenstvo. Domaći su poveli Stephena Warda, koji je loptu u mrežu poslao u 32. minuti nakon grešge gostujućeg golmana.

Estonci su uspjeli u 57. minuti preko Konstantina Vassiljeva izjednačiti rezultat, međutim nisu do kraja susreta uspjeli ništa više napraviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.