Irmatov i Kassai sude polufinalne oglede

Poznati djelitelji pravde

Irmatov i Kassai sude polufinalne oglede

E. Škorić

Čast da dijele pravdu na poluifnalnim susretima Svjetskog prvenstva dobili su Uzbekistanac Ravshan Irmatov i Mađar Viktor Kassai.

Uzbekistanac Ravshan Irmatov (32) glavni je sudija na prvom polufinalnom susretu Svjetskog prvenstva, a u kojem se sutra navečer sastaju Urugvaj i Holandija. Irmatovi pomoćnici bit će njegov sunarodnjak Rafael Ilyasov i Kazahstanac Bakhadyr Kochkarov.

Mađarski arbitar Viktor Kassai u srijedu će u Durbau voditi glavnu riječ na susretu Španjolske i Njemačke. Njegovi pomoćnici bit će njegovi sunarodnjaci Gabor Eros, te Tibor Vamos. Belgijanac Frank de Bleckere je četvrti sudija.

Dodajmo i to kako je Irmatov postao najmlađi sudija koji je sudio na otvorenju Svjetskog prvenstva. Podsjetimo, Uzbekistanac je sudio duel domaćina Južne Afrike i Meksika, koji se odigrao 11. juna u petak, a u kojem nismo vidjeli pogodaka. Irmatov je ujedno i najmlađi sudija koji je sudio u nekoj utakmici Svjetskog prvenstva.

Urugvaj - Holandija (Cape Town, 6. juni u 20:30 sati)
Glavni sudija: Ravshan Irmatov (UZB)
Pomoćnici: Ilyasov (UZB) i Kochkarov (KAZ)
Četvrti sudija: Yuichi Nishimura (JAP)

Njemačka - Španjolska (Durban, 7. juni u 20:30 sati)
Glavni sudija: Viktor Kassai (MAĐ)
Pomoćnici: Eros i Vamos (MAĐ)
Četvrti sudija: Frank de Bleckere (BEL)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti