Irska ima probleme sa povredama

Uoči meča sa Estonijom

Irska ima probleme sa povredama

Republika Irska, u okviru baraža za odlazan na EURO 2012. godine, sastaje se sa Estonijom, a tim ima velikih problema sa povredama.

Napadač Newcastlea, Leon Best, navjerovatnije će morati propustiti prvi meč sa Estonijom, jer je doživio povredu u meču savoga kluba, ovoga vikenda, koja zahtijeva mirovanje.

Best će tokom dana biti detaljnije podvrgnut analizama, ali male su šanse da zaigra u petak, u Talinu kada Estonija i Irska igraju prvi meč.

Irski selektor Giovanni Trapattoni, od jučer ne može računati i na veznjaka Portsmoutha, Liama Lawrencea, koji je tokom treninga povrijedio ligamente i vraćen je na detaljnije ispitivanja u klub.

Estonija i Irska, prvi meč baraža igraju u petak, u Talinu. Revanš je na programu četiri dana kasnije, na Avviva stadionu u Dublinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.