Irska nanijela drugi poraz Danskoj, Srbija izgubila od Njemačke
Foto: UEFA.com

Kadetsko evropsko prvenstvo

Irska nanijela drugi poraz Danskoj, Srbija izgubila od Njemačke

Fudbaleri Irske porazili su danas Dansku sa 1:0 u okviru 2. kola grupe C kadetskog evropskog prvenstva koje se ovih dana igra u Engleskoj.

Irskoj je ovo prva pobjeda na prvenstvu, ujedno i prvi bodovi, dok je Danska, nakon poraza od naše reprezentacije, ponovo ostala bez bodova. Jedini pogodak na ovom susretu postigao je Parrot već u 5. minuti utakmice.

Kada je u pitanju grupa C Belgija, BiH i Irska sada imaju po tri boda, s tim da naša reprezentacija i Belgija svoj meč drugog kola igraju večeras. Danska je posljednja na tabeli bez osvojenih bodova.

Kada je u pitanju grupa D, reprezentacija Srbije je doživjela novi poraz i ostala je bez ijednog boda nakon prva dva kola. Ovog puta od naših komšija bolja je bila selekcija Njemačke koja je slavila sa 3:0. Podsjetimo, u ovoj grupi su još Holandija i Španija koje će svoj meč drugog kola igrati večeras. Holandija, Španija i Njemačka sada imaju po tri boda, a Srbija je bez bodova.

Podsjetimo, pomenuta dva duela koja se igraju večeras su na rasporedu od 20.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi