Isaković: Pokazali smo da imamo kvalitet za Premijer ligu

Nakon pobjede Travnika u Mostaru

Isaković: Pokazali smo da imamo kvalitet za Premijer ligu

Dino Kurbegović

Nogometaši Travnika jučer su zabilježili veliku pobjedu pod Bijelim Brijegom koja ih je ostavila u igri za opstanak u Premijer ligi.

Niko nije očekivao da će Veziri kući odnijeti sva tri boda protiv odlične ekipe Zrinjskog, ali sjajna taktika trenera Elvedina Beganovića i disciplinovana igra nogometaša na terenu bila su dovoljna za veoma važnu pobjedu u Mostaru.

Jedan od najboljih igrača i posljednji bedem ispred golmana Fejzića bio je 28-godišnji stoper Aladin Isaković, koji je većinu duela sa napadačima Zrinjskog riješio u korist svoje ekipe.

"Napokon da i mi odigramo kako treba, te da pokažemo cijeloj javnosti da imamo sjajnu ekipu koja je jučer pokazala da ima kvalitet za Premijer ligu. Ispunili smo sve zamisli našeg trenera koji nas je upozorio da je Zrinjski veoma nezgodan na svom terenu, te da rijetko prepuštaju bodove kod kuće. Nakon dva poraza od Želje i Slavije, ova pobjeda nas je vratila na pravi kolosjek", kaže za SportSport.ba bivši igrač Žepča i Čelika.

Nakon reprezentativne pauze na Pirotu dolazi Radnik. "Sreća pa je reprezentativna pauza sada te će nam dobro doći da se pripremimo za važnu utakmicu protiv Radnika. Svaka naredna utakmica za nas je kvalifikaciona i posebno kući ne smijemo više dozvoliti sebi luksuz da gubimo bodove. Ako budemo igrali kao protiv Zrinjskog, onda i jače ekipe od Radnika nemaju šta tražiti na našem terenu. Ova ekipa ima kvalitet i mi ćemo sve učiniti da i naredne sezone igramo u društvu najjačih ekipa u našoj državi", uvjeren je Isaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.