Iskra jedina slavila u gostima

Prva liga FBiH - 24. kolo

Iskra jedina slavila u gostima

U danas odigranih šest susreta Prve fudbalske lige fedracije BiH, zabilježeno je čak pet pobjeda domaćina, dok je Iskra bila jedini uspješan gost.

SAŠK Napredak je sa uvjerljivih 4:1 sa Dogloda kući ispratio Čapljinu, koja se i dalje nalazi u opasnoj zoni ispadanja. Bugojanska Iskra zabilježila je jedinu gostujuću pobjedu u ovom kolu. Bugojanci su u odličnoj predstavi sa 3:1 bili bolji od Ozrena.

Rezultati
SAŠK Napredak - Čapljina 4:1
Krajina - Troglav 4:1
Bratstvo - Bosna 1:0
Ozren - Iskra 1:3
Vitez - Jedinstvo 2:1
Rudar - Žepče 2:1

U nedjelju igraju Olimpik - Omladinac i GOŠK - Budućnost.

U vodstvu je Olimpik sa 49 bodova, a slijede Jedinstvo sa 42, Rudar 41, Bosna i Iskra po 40, GOŠK i Žepče po 36, Budućnost 35, Vitez 34, Troglav 33, Omladinac i SAŠK Napredak po 32, Bratstvo 29, Čapljina 28, Krajina 25 i Ozren s 15 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.