Iskra ponizila Mladost, Novi Travnik uvjerljiv

Druga liga FBiH - grupa Zapad, 8. kolo

Iskra ponizila Mladost, Novi Travnik uvjerljiv

E. Škorić

Visoke pobjede ostvarili su Iskra i Novi Travnik u subotu u susretima osmog kola Druge lige FBiH - grupa Zapad.

Iskra je u Bugojnu ponizila Mladost iz Vrnograča sa 7:0. Po dva gola postigli su Gurbeta i Kmetaš, dok su po jednom strijelci bili Đopa, Kulaš, te mladi 17-godišnji Arman Fuka, koji je tako debitovao za prvi tim na najbolji mogući način.

Novi Travnik je u Bosanskoj Krupi sa 4:0 deklasirao Bratstvo, dok je Vitez golom Dizdarevića u 90. minuti, u Bužimu, savladao Ključ s minimalnih 1:0.

Novi Travnik je sada drugoplasirani sa 17 bodova, dok vodeća Krajina uz utakmicu manje ima 19 bodova. Iskra je trećeplasirana sa 16 bodova.

2. liga Zapad, 8. kolo:
Iskra - Mladost 7:0 (Gurbeta 9, 65, Kmetaš 22, 33, Đopa 58, Fuka 69, Kulaš 80)
Vitez - Ključ 1:0 (Dizdarević 90)
Bratstvo - Novi Travnik 0:4 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.