Isla: S Udineseom želim u Ligu prvaka

Serija A

Isla: S Udineseom želim u Ligu prvaka

Edmir Škorić

Čileanac u odbrani Udinesea, Mauricio Isla ističe kako želi igrati Ligu prvaka naredne sezone. No, pritom ne misli na promjenu kluba, već sa Zebrama to želi napraviti.

Prvo pitanje za Islu, u jednom intervjuu kojeg je dao za klupski sajt, glasilo je da li je upućen oko špekulacija.

"Dakako, znamo za sve te glasine, ali to nam neće skrenuti koncentraciju s posla kojeg obavljamo. Svi razmišljamo samo o Udineseu i o tome kako postići cilj, a to je plasman u Ligu prvaka iduće godine. Doista želim igrati na toj pozornici u crno-bijelom dresu", kazao je Isla, koji je potom i nastavio:

"To možemo napraviti samo ako se fokusiramo na jednog protivnika, kao što smo do sada činili. Nema nikakvih kalkulacija, niti tabele. Pred nama je utakmica s Lecceom i samo nas to zanima. Protivnik je težak, koji sebi ne smije dopustiti više poraza".

Borba za to četvrto mjesto je žestoka...

"Lazio i Napoli igraju lijepo. Nakon Leccea, morat ćemo se usredotočiti na Romu i Napoli. To bi mogle biti ključne utakmice, ali u ovom trenutku naša glavna briga je Lecce".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.