Island za historiju, Francuska za obraz

Bitka za polufinale počinje

Island za historiju, Francuska za obraz

D. Vejo

Posljednju utakmicu četvrtfinala Evropskog prvenstva u Francuskoj odigrat će domaćin istog i reprezentacija Islanda koja je tokom ovog takmičenja, jedno od najprijatnijih iznenađenja.

Francuzi su bili u grupi A. Istu su završili sa sedam osvojenih bodova. U prvom meču teškom mukom su dobili ekipu Rumunije, da bi nakon toga savladali Albaniju. Treći meč odigrali su protiv Švajcarske sa kojom su remizirali (0:0). Usljedila je osmina finala prvenstva. Tamo ih je sačekala selekcija Irske koji su dobili rezultatom 2:1, čime su otvorili vrata četvrtfinalu. 

Island je takmičenje počeo u grupi F. Završili su na drugoj poziciji sa istim brojem osvojenih bodova kao i prvoplasirana selekcija Mađarske (5). Sa Mađarima i Portugalcima su rezmizirali dok su Austrijance dobili čime su obezbjedili plasman u osminu finala. U nokaut fazi sačekali su ih Vardy i društvo koje su uspjeli da savladaju (2:1) čime su ispisali historiju.

Meč između Francuske i Islanda igra se večeras od 21. sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi