Ispali Nigerija i Južna Afrika

Kvalifikacije za Kup Nacija

Ispali Nigerija i Južna Afrika

Nigerija i Južna Afrika nisu uspijeli da se plasiraju za afrički Kup Nacija 2013.

Učesnici Svjetskog prvenstva 2010. u potpunosti su razočarali i dok su neke manje poznate ekipe kao Niger i Libija obijezbedile plasman, velikani nisu. Nigerija je odigrala 2:2 sa Gvinejom primivši gol u 95. minutu dok je Južna Afrika kao domaćin remizirala bez golovaprotiv Sijera Leonea i to je bio kraj.

Na prvenstvo su se do sad plasirali Angola, Gana, Gvineja, Tunis, Mali, Zambija, Niger, Libija, Bocvana, Burkina Faso, Obala Slonovače i Senegal. Libijci su remijem u Zambiji od 0:0 postali jedna od dvije najbolje drugoplasirane ekipe, a druga je za sad Sudan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.