Ispali PSG, Montpellier i Rennes

Liga kup Francuske

Ispali PSG, Montpellier i Rennes

Edmir Škorić

Nekoliko iznenađenja dogodilo se u utakmicama osmine finala Liga kupa Francuske. Tako su se od natjecanja već oprostili PSG i Montpellier.

Trener PSG-a Antoine Kombouare, očito, potcijenio je momčad Dijona, koja je s 3:2 na kraju savladala Parižane i proslavila plasman u četvrtfinale. Imao je pariški sastav 2:0 nakon 20 minuta igre, golovima Bahebecka i Erdinca, ali već 12 minuta kasnije prednost se istopila. Sankhare iz penala u 30. i Berenguer dvije minute kasnije bili su strijelci za Dijon.

Domaćin je iz drugog penala, onog u 61. minuti, stigao do pobjede. Jovial je ovog puta bio siguran sa 11 metara. Lako je, pak, Marseille prešao prepreku zvanu Lens. Gosti su se kući vratili s četiri komada u mreži. Sjajni Remy dvaput je pogodio kod Marseillea, a po jednom Gignac i Ayew.

Lorient je u Montpellieru iznenadio domaće igrače i navijače (2:1 pobjeda gostiju), a istim je rezultatom Nica bila bolja bolja od Sochauxa bh. stručnjaka Mehmeda Baždarevića. Lille je s 3:1savladao Sedan. Lyon je također prošao, pobijedivši s 2:0 domaći St. Etienne...

Auxerre i Caen su odigrali 1:1 u regularnih 90 minuta, ali je gostujući tim ipak u produžecima bio uspješniji. Nabab, inače strijelac jedinog gola za gote u regularnom dijelu susreta, pogodio je u 116. minuti za konačnih 2:1. Bez golova je okončan duel Le Mansa i Rennesa, a prilikom izvođenja penala više sreće imali su nogometaši Le Mansa.

Liga kup Francuske, osmina finala:

Dijon - PSG 3:2
Montpellier - Lorient 1:2
Auxerre - Caen 1:1 (1:2 u produžecima)
Le Mans - Rennes 0:0 (domaći bolji u izvođenju penala)
Lille - Sedan 3:1
Nice - Sochaux 2:1
St. Etienne - Lyon 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.