Istanbul ubjedljiv, dvije asistencije Višće

Turska Super liga

Istanbul ubjedljiv, dvije asistencije Višće

Adnan Beganović

U okviru 6. kola turske Super lige danas su odigrana još dva susreta, a oba su završila pobjedama domaćih momčadi.

Istanbul BB bio je bolji od Samsunspora (3:0), uz sjajnu partiju našeg mladog reprezentativca Edina Višće, koji je upisao dvije asistencije.

Istanbul je do vodstva došao u 58. minuti, a strijelac je bio Doka Madureira. Samo pet minuta kasnije na asistenciju Višće za 2:0 pogaša Webo, fa bi u 74. minuti Višća ovaj put asistirao Haspolatliju. Hasagić nije bio u kombinaciji za ovaj susret.

Istim rezultatom Genclerbirligiji je na domaćem terenu savladao Antalyaspor. Pitanje pobjednika odlučeno je u prvom dijelu. Naime, u 22. minuti Demir je pogodio za 1:0, da bi deset minuta kasnije Delibalta udvostručio prednost domaćih. Trinaest minuta prije kraja Catkic je pogodio vlastitu mrežu za konačnih 3:0. Naš reprezentativac Ermin Zec za pobjedničku momčad je odigrao posljednjih 15 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.