Istorijska pobjeda za GOŠK

U Gabeli pao Leotar

Istorijska pobjeda za GOŠK

GOŠK iz Gabele je konačno i to u 4. kolu ostvario prvu pobjedu u istoriji kluba u Premijer ligi.

Domaći su savladali Leotar sa 2:1 u zanimljivom meču u kome je briljirao Mahir Karić. GOŠK je uprkos velikoj vrućini žestoko krenuo i Karić je već u 7. minutu savladao Milenkovića. Upravo je Karić već u 3. minutu imao prvu veliku priliku, a zatim u 15. i Bošnjak. Onda je na scenu stupio Feđa Dudić koji propušta nekoliko prilika i to u 27, 28,  i 39. minutu da bi konačno u 40. povisio rezultat svojim drugim prvenstvenim golom.

Leotar je u prvom poluvrijemenu priprijetio samo jednom i to preko Šarabe u 25. minutu koji je glavom šutirao preko gola. Karić je nastavio da muči Trebinjce i u drugom poluvrijemenu, ali gosti su se vratili u meč u 59. minutu kad je Kajgo izveo korner, lopta se odbila do njega, uslijedio je novi udarac, golman domaćih Šrang je bio kratak i Todorović je to iskoristio. Nedugo zatim je Bošnjak pogodio stativu nakon udarca sa 18 metara da bi zatim Leotar preuzeo inicijativu, ali ipak nije došao do izjednačenja. Igra je bila fer i korektna i tek u završnici su uslijedili prvi žuti kartoni i to Dreču i Žairu iz Leotara. Susret u Gabeli posmatralo je oko 600 gledalaca.

GOŠK na krilima ove pobjede u sljedećem kolu putuje na gostovanje u Široki Brijeg dok Leotar dočekuje Velež.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.