Istorijski podvig Balea

Prvi pogodak na EP

Istorijski podvig Balea

Fudbaleri Velsa pobjedom su startovali na EP u Francuskoj.

Reprezentacija predvođena sjajnim Garethom Baleom savladala je Slovačku sa 2:1, a upravo je fudbaler Reala donio svojoj selekciji početno vodstvo.

On je u 10. minutu postigao prelijep pogodak iz slobodnog udarca, što je za Vels kao debitanta na EP bio svakako istorijski trenutak.

Zanimljivo je da se Bale upisao u strijelce iz prvog šuta Velšana u okvir gola u istoriji evropskih prvenstava. Takođe, Bale je postao prvi Britanac koji je na EP zatresao mrežu rivala direktno iz slobodnog udarca.

"Ovo je svakako istorijski trenutak za našu zemlju, a gol koji sam postigao je jedno od najvećih ostvarenja u mojoj karijeri. Imali smo sjajnu podršku navijača. Imao sam osjećaj kao da igramo kući. Ipak, ne smijemo dugo slaviti. Očekuju nas nove utakmice i novi izazovi", izjavio je Bale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti