Ištuk: Imamo imperativ pozitivnog rezultata

Strateg Čelika uoči gostovanja u Kaknju

Ištuk: Imamo imperativ pozitivnog rezultata

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u naredna dva kola će odrediti svoju sudbinu kada je u pitanju Premijer liga za ovu sezonu.

Zeničani su na začelju tabele, te za Vitezom zaostaju sedam bodova. Ako žele da se odvoje od dna tabele u naredna dva kola moraju ostvariti pozitivne rezultate.

To svakako neće biti nimalo lagano jer prvi naredni protivnik je Mladost, koja ove sezone igra sjajno posebno na domaćem terenu. Uoči sutrašnje utakmice razgovarali smo sa strategom crno-crveni Ivom Ištukom, koji ima puno glavobolja i nedoumica glede naredne utakmice.

"Vidjeli ste da imamo hronični problem završnice, stvorimo pet-šest šansi, ali ne možemo postići gol i onda nas protivnici u drugom dijelu kazne. Pokušali smo u ovoj sedmici raditi što više na toj završnici, Brković sjajno ide na treninzima, ali vidjeli ste na utakmicama je to nešto drugo.Nadam se da ćemo proraditi u pravo vrijeme, utakmica protiv Mladosti nam je od velikog značaja jer nama je hitno potreban jedan dobar rezultat kako bi igrači dobili na samopouzdanju, a vjerujem da bi nakon toga sve bilo mnogo lakše.Mladost je veoma kvalitetna ekipa sa sjajnim trenerom, ali mi imamo imperativ pozitivnog rezultata" ističe Ištuk.

U Kaknju neće biti trojke Predragović, Marković i Hrkać, što treneru Čelika stvara dodatne probleme.

"Ne znam šta se odužilo oko te registracije Predragovića, nama je svaki kvalitetan igrač potreban jer imamo mali roster kvalitetnih igrača. Marković ima tri žuta, dok je Hrkać povrijeđen i vjerovatno neće biti u kombinaciji. To nam stvara probleme, tako da će mali Duraković na stopera, a desno će Goran Popović.Biće tu izmjena u veznoj liniji, a nadam se da će napad proraditi u pravo vrijeme. Mladost je ekipa koja igra veoma čvrsto i čeka grešku protivnika, nadam se da ćemo u Kaknju što manje griješiti, te biti koncentrisani u završnici jer sam siguran da ćemo stvoriti neke šanse" kazao je za SportSport.ba Ivo Ištuk.

Vjerovatni sastav Čelika:Bukvić, G.Popović, Duraković, Jusić, M.Popović, Pezer, Hećo, Hasanović, Šivšić, Salčinović i Brković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi