Ištuk: Možemo prevladati krizu

Premijer liga

Ištuk: Možemo prevladati krizu

Adnan Beganović

Otvaranje nove sezone u zeničkom Čeliku donijelo je gomilu problema. Tri kola, dva poraza i to oba na Bilinom Polju, u najmanju ruku zabrinjavajući su za sve navijače zeničkog kluba.

Oni najvatreniji najavljuju bojkot, a dvije naredne utakmice su presudne za “crno-crvene”.

“Situacija je veoma teška. Ne mogu biti zadovoljan nikako ostvarenim rezultatima, ali još uvijek ima vremena za povratak. Atmosfera u gradu je naelektrisana, a čini mi se da moji igrači još uvijek ne mogu da odgovore pritisku koji navijači opravdano stvaraju i u narednim danima najviše ćemo raditi na psihološkoj pripremi”, rekao je šef struke Čelika, Ivo Ištuk u razgovoru za naš portal.

Pojavile su se neke informacije da bi se Hadžić mogao vratiti u Čelik. Da li je to istina ili samo špekulacija?

“To nisu tačne informacije, Hadžić je sinoć trenirao sa nama, ali on je trenutno u Bosni i Hercegovini radi sređivanja vize. Istina, ja bih jako volio da je Emir još u timu, ali situacija je takva kakva je. Puno je novih igrača došlo u prelaznom roku, nismo imali vremena za uigravanje, ali nadam se da ćemo u nastavku prvenstva to popraviti i dobrim igrama vratiti povjerenje naših navijača. Veliko pojačanje u nastavku sezone biće povratak Phila Jacksona, koji je napokon shvatio da puste priče pojedinih menadžera ne vode nikuda. Jackson će u Čeliku ostati do kraja sezone i to je zasad najbitnije”.

Bilo kako bilo, pred Čelikom su možda i odlučujuće utakmice, “Robijaši” su nezadovoljni i najavljuju bojkot, a pred Ištukom i igračima su utakmice koje će odrediti sudbinu zeničkog kluba u ovoj sezoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.