Ištuk vjeruje u mladi tim
Čelik u sezonu ulazi sa mladim timom

NK Čelik uoči početka Premijer lige BiH

Ištuk vjeruje u mladi tim

Ivo Ištuk, trener NK Čelik, kaže kako njegova ekipa u Premijer ligi BiH, u sezoni 2009/10. ima visoke ambicije.

«Vjerujem da ekipa posjeduje kvalitet za ostvarenje ciljeva, a oni su borba za vrh Premijer lige BiH i plasman u neki od evropskih kupova. Tim je spoj mladosti i iskustva, a čak devetorica prvotimaca su mlađa od 21 godine. Nedostaje nam još vremena da se uigramo i zato očekujem od navijača da pokažu malo strpljenja», istakao je Ištuk.

Uoči sutrašnjeg derbija sa Željezničarom, strateg Zeničana izrazio je umjereni optimizam.

«Učinit ćemo sve da pobjedom počnemo novu sezonu. Biće to dobra utakmica jer se i Željo konsolidovao», završio je Ištuk koji ne može računati na usluge Markovića, Smrike, Zahirovića, Džafića i Radića.

Poznato je od ranije da su klub napustili Emir Hadžić i Phil Jackson.

"Kolumbijac nije bio korektan. Petljao je i nije se ponio fer prema nama koji smo imali razumijevanja."

Član Upravnog odbora NK Čelik Amir Džidić izjavio je kako je klub osim Jacksona suspendovao i Elvira Čolića koji je prošle zime posuđen Veležu i ne želi se vratiti na Bilino polje.

Čelik će kao i Željezničar u novoj sezoni nastupati u dresovima marke «Joma».

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.