Ištuk: Željo je favorit, ali nema predaje

Trener Širokog o žrijebu polufinala Kupa

Ištuk: Željo je favorit, ali nema predaje

Edmir Škorić

U prostorijama N/FSBiH danas je održan žrijeb parova polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Sreća nije bila naklonjena nogometašima Širokog Brijega koji će u dva susreta finale tražiti protiv aktuelnog bh. prvaka Željezničara.

Podsjetimo da je u drugom polufinalu Čelik domaćin sarajevskom Olimpicu.

"Mislim da je ovaj par puno atraktivniji od Čelik - Olimpic. Nismo razmišljali niti priželjkivali Želju, no sada nema nikakvog načina da o tome ne razmišljamo. Cilj je izboriti Evropu kroz Kup, dat ćemo sve od sebe i pokušati eliminirati Želju", kazao je trener Širokog Ivo Ištuk za SportSport.ba.

Kazali ste da niste priželjkivali Željezničar, samim tim ulogu favorita prepuštate Sarajlijama?

"Dakako, oni to i jesu. Želju igra u puno boljoj formi od nas i bit će nam jako teško doći do finala. Nas je malo uzdrmao ovaj loš start proljetnog dijela prvenstva (poraz u Prijedoru od Rudarai na Pecari od Borca), no očekujemo uspon forme u nastavku. Što više da kažem, sastaju se dvije kvalitetne ekipe, a u svemu tome profitiraju gledatlji koje zasigurno čekaju spektakli i na Grbavici i na Pecari".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.