Ištuk: Željo nam je otežao posao
Nedostajala završnica u igri

Čelik sezonu otvorio porazom

Ištuk: Željo nam je otežao posao

Domaći poraz od ekipe Željezničara za Čelik je došao u krivi trenutak. Zenička ekipa se još uvijek nalazi u fazi uigravanja, a upravo tu šef stručnog štaba Zeničana Ivo Ištuk vidi razlog poraza od ekipe sa Grbavice.

"Dobar dio susreta imali smo terensku inicijativu na svojoj strani, nije nam manjkalo ni motiva i htijenja, ali Željo je krunisao jednu svoju priliku i iz prekida nam postigao jedan gol koji je bio dovoljan za tri boda. Nama je nedostajalo pas igre na sredini terena, a nismo imali ni potrebnu koncentraciju završnicu", kaže Ištuk.

Porazom na Bilinom polju od ekipe Željezničara stvari su dodatno otežane za Zeničane. Čelik će tokom sezona morati rješavati neka pitanja koja se nisu stigla obaviti tokom priprema.

"Trebaćemo još vremena kako bi poradili na uigranosti ekipe, a taj posao kroz sezonu zaista nije lako odraditi. Poraz od Željezničara dodatno nam je otežao stvari, ali mislim da ćemo nakon svake utakmice biti sve bolji", dodao je trener zeničkog premijerligaša.

U narednom, 2. kolu Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine, Čelik gostuje u Prijedoru, kod novajlije u društvu najboljih, ekipe Rudara.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.