Italija izborila EP, važna pobjeda Srbije

Grupa C

Italija izborila EP, važna pobjeda Srbije

Edmir Škorić

Domaće pobjede u grupi C kvalifikacija za odlazak na EP naredne godine u Poljsku i Ukrajinu ostvarile su selekcije Italije, Srbije i Estonije.

Italija je pobjedom nad Slovenijom osigurala nastup na Evropskom prvenstvu. Italijani su do trijumfa došli na sličan način kao i bh. reprezentacija. Dugo su se mučili sa gostima, a onda je, pet minuta prje kraja, Interov napadač Giampaolo Pazzini pogodio za veliko slavlje.

Srbija je sve bliže baražu. S 3:1 su Orlovi savladali Farske otoke. Jovanović, Tošić i Kuzmanović zabijali su za Srbiju, dok je jedini strijelac za goste bio Benjaminsen. Najveća prijetnja Srbiji za tu drugu poziciju je Estonija, koja je s 4:1 nadigrala Sjevernu Irsku.

Estonija ima bod manje od Srbije, doduše i utakmicu više. Srbi u narednom kolu dočekuju Italiju, a onda gostuju Sloveniji, dok Estonija još jednom igra protiv Sj. Irske, ovaj put u gostima.

Grupa C:

Italija - Slovenija 1:0 (Pazzini 85)
Estonija - Sjeverna Irska 4:1 (Vunk 28, Kink 32, Zenjov 59, Saag 90)
Srbija - Farski otoci 3:1 (Jovanović 6, Tošić 22, Kuzmanović 69/ Benjaminsen 37)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.