Italija k'o Barcelona!

829 uspješnih dodavanja protiv Estonije

Italija k'o Barcelona!

Edmir Škorić

Italijanska nogometna reprezentacija, baš kao i kompletna liga, mnogima je poznata po "dosadnoj" igri. Azzurri su protiv Estonije u kvalifikacionom susretu pozitivno iznenadili svijet.

Italija je u petak navečer s 3:0 (Rossi, Cassano, Pazzini) savladala Estoniju u kvalifilacionoj utakmici i zadržala lidersku poziciju u grupi C sa 16 bodova iz šest utakmica.

Ono što je, pak, tamošnju javnost iznenadilo je jedna nova dimenzija u igri reprezentacije. Tako su izabranici Cesarea Prandellija sličili Barceloni ili, ako već hoćete, Španiji. Igra na kratke pasove, sjajna proigravanja, brza otvaranaj, sve je to krasilo igru Azzurra.

Vjerovali ili ne, Italijani su protiv Estonije napravili čak 829 uspješnih dodavanja. Usporedbe radi, Barcelona u prosjeku po utakmici napravi 500 uspješnih dodavanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.