Mlada sutkinja prekinula utakmicu i krenula da trči prema tribini - nažalost završilo je smrću
Cristiana Laraspata je učinila sve da ga spasi, ali nažalost nedugo nakon toga je preminuo

Dan za zaborav

Mlada sutkinja prekinula utakmicu i krenula da trči prema tribini - nažalost završilo je smrću

Edmir Škorić

Velika drama odvijala se u Italiji na utakmici u Seriji D između Vastrogirardija i Avezzana, a ovaj dan nikada neće zaboraviti sutkinja Cristiana Laraspata, kojoj je ovo bio sudijski debi u ovom rangu italijanskog nogometa.

U četvrtak u 15 sati odigrana je utakmica 30. kola Serije D (četvrti rang) između Vastogirardija i Avezzana. U 35. minuti domaća ekipa je povela golom Sergia Ruggierija. Susret je bio debi mlade sutkinje Cristiane Laraspate, koja će ga sigurno dugo pamtiti.

Činilo se da se u utakmici neće dogoditi ništa posebno, no u posljednjim minutama sutkinja je neočekivano prekinula utakmicu. Razlog tome bio je jedan od navijača koji je doživio srčani udar.

Laraspata mu je odmah pritrčala pomoći te mu je, čekajući dolazak hitne pomoći, napravila masažu srca. Ubrzo nakon toga, stariji muškarac je prebačen u bolnicu, a mlada sutkinja dala je znak da se utakmica nastavi.

Pokazalo se da je mlada sutkinja savršeno dobro znala kako se ponašati u takvoj situaciji jer je studentica druge godine specijalizacije anesteziologije na Univerzitetu u Bariju.

Oglasi

“Odmah sam prekinula utakmicu i htjela pomoći starom gospodinu. Bilo je beskonačnih trenutaka, čak se činilo da je čovjek došao k svijesti. Učinila sam sve da ga spasim”, rekla je za Corriere del Mezzogiorno.

Nažalost, ova priča nema sretan kraj. Muškarac je na kraju preminuo nedugo nakon što je stigao u bolnicu.

Nakon nastavka više nije bilo golova u ovoj utakmici, a Vastogirardi je na kraju pobijedio Avezzano 1:0.

Ovom pobjedom domaća ekipa je napravila skok na tabeli četvrtaških timova. Trenutno je na devetom mjestu sa 38 bodova.

Avezzano je pak na 12. poziciji i ima 37 bodova, četiri više od Roma Cityja koji otvara zonu ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti