Italija u drugom šeširu, Holandija zavisi od Urugvaja

Poznati nosioci grupa na Mundijalu

Italija u drugom šeširu, Holandija zavisi od Urugvaja

Na osnovu nove FIFA rang liste koja je izašla danas određeni su nosioci grupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu narednog ljeta. 

Domaćin Brazil bit će nosilac u grupi A, dok će preostali nosioci biti Španija, Njemačka, Argentina, Kolumbija, Belgija, Švicarska, te u slučaju da prođe dodatne kvalifikacije – Urugvaj.

Ukoliko bi se dogogdilo iznenađenje i Urugvaj ispao od selekcije Jordana u tom slučaju bi u prvi šešir selekcija Holandije.

Aktualni svjetski viceprvaci imaju isti broj bodova kao i Italijani, ali kada se uzmu u obzir i decimale (1135.95 - 1135.61), prednost je ipak na strani Holanđana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti