Italija u prijateljskom meču bolja od Urugvaja
Foto: EPA

Utakmicu obilježio nevjerovatan autogol

Italija u prijateljskom meču bolja od Urugvaja

Endin Čaušević

Fudbaleri Italije večeras su u Nicii u prijateljskoj utakmici savladali selekciju Urugvaja (3:0).

Italijani su do prednosti stigli već u sedmoj minuti utakmice kada je spektakularan gol postigao defanzivac Urugvaja Gimenez. Desetak minuta kasnije loše vijesti za Venturu jer je iz igre morao izvesti Marchisija zbog povrede.

Urugvajci su se pokušali u drugom poluvremenu vratiti u meč, no Italija je sigurno držala loptu u svom posjedu. Pitanje pobjednika u večerašnjoj utakmici riješeno je u u finišu utakmice. Nakon asistencije Gabbiadinija mrežu Urugvaja zatresao Eder za 2:0, Međutim, to nije bilo sve jer su Italijani u sudijskoj nadoknadi postigli i treći gol kada je De Rossi bio siguran s bijele tačke.

Urugvaj je večeras totalno potbacio jer izabranici Oscara Tabareza nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete golu mladog Donnarumme. Naredni meč Italija igra za nekoliko dana u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Lihtenštajna.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi