Italija u strahu: Ponavlja li se Euro 2004?

Španci i Hrvati 2:2, Azzuri idu kući

Italija u strahu: Ponavlja li se Euro 2004?

Fudbalska reprezentacija Italije ispala je na Evropskom prvenstvu 2004. godine već u grupnoj fazi, na prilično kontroverzan način.

U posljednjem kolu Eura u Portugalu 2004. godine, Danska i Švedska su odigrali u posljednjem kolu neriješeno 2:2. Taj rezultat sam po sebi ne bi bio čudan, samo što je Italija ispala jedino u slučaju tog rezultata, a dalje bi išle reprezentacije Danske i Švedske.

 

Naravno, nikada nije dokazano da su se skandinavske komšije dogovorile da se utakmica završi sa najpovoljnijih 2:2, ali Italijani se jako dobro sjećaju toga, tim prije jer im slična završnica prijeti i na ovom Euru!

 

Ukoliko bi u posljednjem kolu Eura u Ukrajini i Poljskoj Španija i Hrvatska odigrale, koje li ironije, 2:2, Italijani bi ispali, bez obzira na njihov rezultat protiv Irske i to zbog manje postignutih golova u međusobnim duelima.

 

Toga su svjesni i potajno se pribovaju u taboru Italijana.

 

"Španija i Hrvatska su dvije sjajne, vrunske ekipe. Nemam nikakvog razloga da vjerujem u suprotno kada je i fair play u pitanju", rekao je mozak Italijana, Andrea Pirlo nakon utakmice sa Hrvatskom.

 

Međutim, ne dijele svi Pirlovo vjerovanje u fair play. Golman Juventusa i reprezentacije Italije, legendarni Gianluigi Buffon, priznaje da strahuje od rezultata dvoboja Španaca i Hrvata.

 

"Da, priznajem strah me je i ovim putem pozivam odgovorne da budu fer i ne dogovaraju se. Svi su odmahivali glavom i uoči utakmice Danske i Švedske 2004. godine u Portugalu, a svi znamo što se poslije dogodilo. Kolilko god bilo očigledno da tu nešto nije bilo kako treba, mi smo ipak morali kući. Strah me da nam se to opet ne desi", priznao je Buffon.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.