Italijan Rizzoli sudi finale Evropske lige

UEFA odlučila

Italijan Rizzoli sudi finale Evropske lige

Edmir Škorić

Čast da sudi finale Evropske lige ove godine ima Italijan Nicola Rizzoli. Italijanski arbitar dijelit će pravdu na HSH Nordbank Areni u duelu Fulhama i Atletico Madrida.

Finale Evropske lige igra se u srijedu sa početkom u 20:45 sati na Hamburgovoj HSH Nordbank Areni. Snage će odmjeriti engleski Fulham i španski Atletico Madrid, a pravdu će na tom susretu dijeliti Nicola Rizzoli. Italijan (39) UEFA-in je sudija od 2007. godine i od tada je sudio 28 službenih utakmica. U finalu će mu pomagati zemljaci Crisitano Copelli i Luca Maggiani, dok će četvrti sudija biti Gianluca Rocchi.

Dodatna dva sudca, ona iza golova, su Paolo Taglievcanto i Andrea De Marco, također obojica iz Italije. Podsjetimo, "eksperiment" sa dva dodatna sudca uveden je početkom ove sezone i popraćen je u svakom susretu Evropske lige.

Rizzoli je nedavno sudio susrete Reala i Lyona na Bernabeu te Manchestera i Bayerna na Old Traffordu. Rođen je u Mirandoli 1971. godine, a po struci je arhitekt. Njegov prvi veći izazov u karijeri bio je susret Rome i Intera u Milanu, koji je odigran u sezoni 2006/07.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.