Italijani otvorili Euro pobjedom, remi Portugala i Norveške
Foto: UEFA

Evropsko prvenstvo za kadete

Italijani otvorili Euro pobjedom, remi Portugala i Norveške

Danas je zvanično otvoreno Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina u Engleskoj, na kojem će i bh. kadeti uzeti učešće, a odigrane su i prve dvije utakmice.

Kadetska reprezentacija Italije je u prvom kolu Grupe A upisala pobjedu nad vršnjacima iz Švicarske rezultatom 2:0.

Italijani su bili puno opasniji tokom čitavog susreta, te su stvorili veći broj prilika od protivnika i na kraju slavili zasluženu pobjedu.

Reprezentaciju Italije je u vodstvo doveo Jean Freddi Pascal Greco u 22. minuti susreta nakon što mu je asistirao Fagioli.

Vodstvom Italijana od 1:0 se otišlo na odmor, a u drugom dijelu mladi Azzurri rješavaju pitanje pobjednika. Igrala se 64. minuta kada je Vergani, koji je u igru ušao samo pet minuta ranije, pogodio mrežu Švicaraca za konačnih 2:0.

Osim susreta Italija - Švicarska odigran je i prvi meč u okviru Grupe B u kojem su remi bez golova upisale selekcije Portugala i Norveške. Portugalci su uspjeli kreirati nešto više šansi, iako je i Norveška prijetila, posebno u drugom poluvremenu. Međutim, nijedna ekipa nije pronašla put do protivničke mreže, pa su Portugalci i Norvežani upisali po bod na otvaranju turnira.

Podsjetimo, selekcija BiH svoj prvi susret na Evropskom prvenstvu igra sutra protiv selekcije Danske.

Grupa A: Italija - Švicarska 2:0

Italija: Russo, Barazzetta, Brogni, Leona, Armini, Iweru, Ricci, Riccardi, Pascal Greco, Fagioli, Colombo.

Švicarska: Soldini, Sauter, Romano, Omeragić, Kastrati, Vonmoos, Krasniqi, Woenhard, Sohm, Rieder, Werthmuller.

Grupa B: Portugal - Norveška 0:0

Portugal: Monteiro, Tavares T., Faustino, Josu, Cunha, Taveres J., Saldanha, Ferreira, Correira, Fernandes, Silva.

Norveška: Sandberg, Cornic, Rusten, Rekdal, Holm, Hansen, kolskogen, Christiansen, Kitolano, Baccay, Velberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi