Italijani slave Giaccherinija i Pellea

Prvo kolo grupe E EP-a

Italijani slave Giaccherinija i Pellea

Endin Čaušević

Reprezentacija Italije savladala je večeras u Lyonu selekciju Belgije (2:0) u utakmici prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Na otvaranju utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika, te su obje ekipe iz prekida pokušavale doći do šanse da pogodak. Nakon pola sata igre reprezentacija Italije je stigla do prednosti. Daniele De Rossi je uputio fenomenalan pas, a Emanuele Giaccherini je zatresao mrežu Belgije za 1:0.

Pet minuta kasnije Italijani su mogli udvostručiti svoju prednost. Parolo je uposlio Pellea koji glavom sa nekoliko metara šalje loptu pored gola Courtoisa.

U drugom poluvremenu Belgija je zaigrala mnogo bolje. Fenomenalnu priliku da izjednači imao je u 53. minuti Lukaku, ali je njegov udarac otišao preko gola Buffona.

Minutu kasnije odgovorili su Italijani, Pelle je ponovo zaprijetio, ali je Courtois krajnjim naporom odbranio ovaj udarac napadača Italije. Selektor Belgije je pokušao izmjenama da probudi svoj tim, ali su italijani iskusno čuvali stečenu prednost.

Sjajnu šansu u 82. minuti imao je rezervista Origi koji je glavom loptu poslao preko gola Italije. Tri minute kasnije Immobile je uputio odličan udarac, ali je Courtois ponovo bio na visini zadatka. Tačku na i u ovom susretu stavio je Pelle u trećoj minuti sudijske nadoknade kada je zakucao loptu u mrežu Belgije za konačnih 2:0.

Italija je prva u grupi E sa tri osvojena boda, dok je Belgija trenutno na posljednjem mjestu bez bodova.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi