Italijani sude u Talinu, Austrijanci u Zenici
Riazzoli sudi utakmicu Estonija-BiH

FIFA odredila sudije

Italijani sude u Talinu, Austrijanci u Zenici

Edmir Škorić

Na zvaničnoj FIFA-inoj stranici delegirane su sudije za preostale kvalifikacione mečeve. U povijesnoj utakmici BiH koja se igra u Talinu sudit će Italijan Nicola Rizzoli, dok će utakmicu BiH i Španije suditi Austrijanac Konrad Plautz.

Pred reprezentacijom Bosne i Hercegovine odlučujuće su utakmice, zapravo ona u Talinnu je prva meč lopta, no svakako bi, ukoliko Zmajevi kiksaju sa Estonijom, presudna bila ona druga sa Španijom na Bilinom Polju (14. oktobra).

Na zvaničnoj FIFA-inoj stranici objavljeni su arbitri za posljednja dva kola kvalifikacija. Tako će glavnu riječ na utakmici Estonije i Bosne i Hercegovine imati Italijani. Nicola Rizzoli prvi je sudija, njegovi asistenti su Renato Faverani i Andrea Stefani.

Austrijska trojka sudit će u Zenici četiri dana kasnije. Konrad Plautz glavni je sudija, a njegovi pomoćnici su Bernhard Zauner i Klaus Strasser.

Nicola Rizzoli od 2007. godine sudi pod okriljem FIFA-e, a od 2001. godine djelitelj je pravde na terenima italijanske Serije A i Serije B. Kornard Plautz, čovjek koji će imati glavnu riječ 14. oktobra u Zenici, profesionalni je sudija od 1992. godine kada je počeo sa suđenjem u austrijskoj Bundesligi, da bi FIFA-in sudija postao 1996. godine. U ovim kvalifikacijama sudio je tri puta, osim toga sudio je i onaj susret Hrvatske i Bjelorusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti