Italijanski klub "otpustio" grb: Hvala ti na 13 godina saradnje i lojalnosti
Foto: Twitter/Pordenone

Bira se novi "plagirani" logo Pordenonea

Italijanski klub "otpustio" grb: Hvala ti na 13 godina saradnje i lojalnosti

Klub iz trećeg ranga italijanskog fudbala, Serije C, Pordenone je postao pravi hit nakon "otpuštanja" svog grba i pokretanja kampanje za izbor novog "plagijata".

Pordenone je proteklih 13 godina imao grb nalik na onaj, sada već nekadašnji, Juventusa.

Ovaj klub je postao pravi hit kada je krajem prošle godine iz Kupa Italije izbacio Veneziju, Lecce i Cagliari. Pridobili su u Pordenoneu pažnju i humorističnim najavama utakmice sa Interom, a da im smisla za humor ne nedostaje pokazali su i u slučaju "penzionisanja" svog grba.

Naime, u zvaničnom klupskog saopštenju iz Poredenonea su, između ostalog, poručili:

"Predsjednik Mauro Lovisa i cijeli klub se zahvaljuju grbu za 13 godina uspješne saradnje i iskrene lojalnosti. Želimo mu mnogo sreće u prelasku u svoj novi dom: Crno-zeleni muzej. Također, obavezujemo se da ćemo ga svakodneno posjećivati".

Ubrzo nakon "otkaza" dosadašnjem, na društvenim mrežama su iz Pordenonea uputili poziv navijačima da od šest ponuđenih opcija izaberu novi grb kluba.
Svaki od potencijalnih grbova se zasniva na dizajnu grbova italijanskih velikana, Intera, Rome, Napolija, Milana, Sampdorije i Juventusa. Naravno, u varijacijama sa tradicionalnim klupskim bojama Pordenonea i neizostavnim gušterom.

"Ko će nas ovaj put nadahnuti? Prepuštamo vam izbor", poručili su iz Poredenonea na zvaničnom Twitter profilu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi