Italijanski mediji: Klose je nevjerovatan

Pohvale na račun njemačkog napadača

Italijanski mediji: Klose je nevjerovatan

Edmir Škorić

Miroslav Klose ima 33 godine, a nakon velikih partija u Njemačkoj, poput mladića, žejnog dokazivanja, igra u dresu italijanskog Lazija ove sezone.

Klose je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici postigao vodeći gol za Lazio protiv Catanije, iako u gosti kasnije preko Gonzala Bergessija poravnali na konačnih 1:1. Nijemcu je ovo bio peti gol u dresu Lazija, a već postaje legenda u tom klubu.

"Niko ne može zaustaviti Klosea. Nakon uspješnog derbia, postigao je gol protiv Catanije. Za navijače već postaje mit. Ne možemo se oteti dojmu da je, i pored svega, Klose još uviek gladan uspjeha", opisao je njegove izvedbe kolumnista talijanskog dnevnika Corriere dello Sport.

Pohvalila ga je i Gazzetta, koja piše kako svoju pvu pravu priliku pretvordi u pogodak i kako uvijek daje sve od sebe. No, trener Lazija Edoardo Reja nije mogao skriti svoje razočarenje zbog neosvojena tri boda, jer bi u tom slučaju rimski klub zauzeo lidersku poziciju.

"U prvom poluvremenu smo igrali sjajnu utakmicu, mogli smo slaviti pobjedu, ali smo na kraju primili gol i nismo smogli snage za novo vodstvo". Lazio ima 15 bodova, jedan bod manje od vodećeg Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.