Italijanski "mozak" igra u nedjelju, Bonucci ispao iz prve postave

Piro spreman za Španiju, Barzagli ide kući

Italijanski "mozak" igra u nedjelju, Bonucci ispao iz prve postave

Edmir Škorić

Juventusov veznjak Andrea Pirlo bit će spreman do utakmice sa Španijom, dok je još upitno hoće li stoper Andrea Barzagli ostati na Evropskom prvenstvu.

Italijani su se uplašili nakon što je 33-godišnji Pirlo propustio trening u srijedu, međutim La Gazzetta dello Sport tvrdi da će "mozak" reprezentacije biti potpuno spreman do nedjeljnog okršaja sa Španijom, prvog u grupi C.

 

U dalekoj nepovoljnijoj situaciji je stoper Andrea Barzagli, umjesto kojeg bi mogao "upasti" Cagliarijev Davide Astori. Barzagli, također igrač Juventusa, neće definitivno biti spreman ni za jednu od tri utakmie gurpne faze.

 

Postoji mogućnost da ga selektor Cesare Prandelli zadrži u kadru reprezentacije, a konačnu odluku donijet će u petak - na dan otvorenja Eura.

 

Dodajmo kako će Prandelli protiv Španije najvjerovatnije zaigrati u formaciji 3-5-2, a trojku u odbrani činit će Giorgio Chiellini, Angelo Ogbonna i, pomalo nevjerovatno zvuči, Romin veznjak Daniele De Rossi! Mediji navode da je mjesto u početnoj postavi izgubio Leonardo Bonucci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.