Ivan Brkić: Ponosni smo na ono što smo pokazali u Evropi ove sezone
Golman Plemića Ivan Brkić ove sezone potvrđuje sjajnu formu

Prioritet je Premijer Liga

Ivan Brkić: Ponosni smo na ono što smo pokazali u Evropi ove sezone

Ivan Brkić ove sezone postiže punu afirmaciju na golu viceprvaka Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski. 

Brkićeve odbrane u dvomeču protiv Utrechta možda su bile i ključni faktor prolaska našeg predstavnika u treće prekolo UEFA lige. Ni u sinoćnjoj pobjedi protiv švedskog Malmoa Brkić nije razočarao a za SportSport.ba dao je svoje viđenje sinoćnjeg meča te nastavka sezone za Zrinjski:

"Sinoć smo u susret ušli s velikom željom i htijenjem" - otpočeo je prvi golman Mostaraca izjavu za SportSport.ba i dodao: - "Htjeli smo nadoknaditi taj veliki minus iz prve utakmice, zabiti gol što ranije ali se to na žalost nije dogodilo. Malmo se dobro branio iako smo mi imali svoje prigode koje nismo iskoristili".

"To je nogomet, na terenu smo ostavili sve što smo imali i pokazali da se sa svima može igrati. Sinoć je na Pecari završila naša europska priča i mislim da nakon nje možemo biti uistinu ponosni na sve što smo napravili. Zahvalio bih se navijačima, Ultrasima na onakvoj podršci i bez ikakvih fraza mogu reći da su bili naš dvanaesti igrač" - kazao je ove sezone sjajni Ivan Brkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sada slijedi povratak u bh. okvire, slijede izazovi u Premijer ligi. Već u nedjelju protiv Tuzla Cityja koji je ušao odlično u sezonu moramo potvrditi kvalitetu koju smo pokazali na europskoj sceni, a osim kvaliteta moramo pokazati i koji su nam ciljevi. Ne smije nam se dogoditi Željezničar ili nešto slično tome. Iako respektiramo momčad Tuzla Cityja mi ćemo u ovoj utakmici ići na pobjedu" - rekao je Ivan Brkić golman HŠK Zrinjski za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti