Kepčija dobio zanimljivu funkciju na Koševu: Kreće potraga za brojnim ljudima u sportskoj strukturi
Foto: HNK Hajduk (hajduk.hr)

Novi izazov u karijeri i životu

Kepčija dobio zanimljivu funkciju na Koševu: Kreće potraga za brojnim ljudima u sportskoj strukturi

E. Škorić

Ivan Kepčija imat će zanimljivu funkciju u Fudbalskom klubu Sarajevo, ali i puno posla.

Njega je na Koševo doveo novi investitor u Sarajevu Ismir Mirvić.

"Paralelno ćemo razvijati sportski i komercijalni dio kluba. Sa sportske strane smo zaposlili Ivana Kepčiju, čovjeka koji je to radio u Europi posljednjih deset godina. Kepčija će složiti tim svojih ljudi i imati ovlasti oko omladinskih kategorija i prvog tima", rekao je Mirvić.

Tako će bivši sportski direktor Hajduka pokušati da pomogne u razvoju Sarajeva, naročito u sportskom segmentu. Iako se smatralo da je dobio posao kao sportski direktor, saznajemo da će na Koševu obnašati ulogu savjetnika za sport vlasničke grupacije.

Kepčija će involviran u neke druge projekte zbog čega nije želio da bude imenovan sportskim direktorom, s obzirom da takva funkcija zahtijeva potpunu uključenost, a on to trenutno nije u mogućnosti.

Šta će biti njegov posao u Sarajevu?

Prema saznanjima portala SportSport.ba, osnovni mu je zadatak da pronađe ljude u sportskoj strukturi koji trenutno nedostaju, a tu se misli najprije na sportskog direktora i direktora Akademije FK Sarajevo.

Takođe, Kepčija će tražiti skaute, analitičare i drugo osoblje koje će na razne načine pomoći Bordo timu da rezultatski napreduje i da u budućnosti ostvaruje najveće ciljeve, a to je osvajanje trofeja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uostalom, jedan od Kepčijinih zadataka je da pomogne u implementaciji kvalitetnih procesa selekcije i njenog razvoja.

Kepčija je bio sportski direktor Hajduka od decembra 2019. do novembra 2020. godine. S klubom se rastao sporazumno nakon što je predsjednik Lukša Jakobušić preuzeo Hajduk. Rođen je 1982. u Puli i završio je dva fakulteta, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te kineziologiju na Saint Mary’s College of California. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Hairli ti bilo
13 0
pjanke.sa
Sretno Ivane hajde da i tebe vidimo i podrzimo. Ili da i tebi zvizdimo za 3 mjeseca.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi