Ivan Lendrić je teško dostižan!

Napadač Želje prvi strijelac lige

Ivan Lendrić je teško dostižan!

Midhat Šljivak

Napadač Željezničara Ivan Lendrić uvjerljivo je vodeći strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fantastični fudbaler Plavih je u 1. kolu Lige za prvaka BiH postigao tri pogotka u pobjedi Želje nad Slobodom (4:2), te je sada uvjerljivo ispred svih prvi na listi strijelaca.

Ukupno je ovaj napadač postigao 16 golova ove sezone, pet više od Sulejmana Krpića, bivšeg fudbalera Slobode koji sada nastupa u švedskom AIK-u.

Napadač Radnik Marko Obradović nije uspio protiv Sarajeva postići gol i on je ostao na 10 pogodaka ove sezone, dok su Mersudin Ahmetović (Sarajevo), Elvir Koljić (Krupa) i Jasmin Mešanović (Zrinjski), postigli po devet pogodaka.

Ipak, do kraj će Lendrića teško ko stići. Napadač tima s Grbavice je u sjajnoj formi i čini se kako bismo već sada mogli proglasiti najboljeg strijelca Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

igrač klub broj golova
Ivan Lendrić FK Željezničar 16
Sulejman Krpić FK Sloboda 11
Marko Obradović FK Radnik 10
Mersudin Ahmetović FK Sarajevo 9
Jasmin Mešanović HŠK Zrinjski 9
Elvir Koljić FK Krupa 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi