Ivan Lendrić seli u Francusku?

Prema pisanju Dnevnog avaza

Ivan Lendrić seli u Francusku?

Napadač Željezničara Ivan Lendrić dogovorio je transfer u redove francuskog Lensa, piše Dnevni avaz.

Već je poznato da će Lendrić tokom ovog prelaznog roka napustiti Grbavicu, te da mu je meč u Podgorici od prije dva dana vjerovatno bio i posljednji u plavom dresu, ali nova destinacija nije bila poznata.

Ipak, kako piše Avaz, Lendrić je dogvorio transfer u redove francuskog drugoligaša Lensa, a Željezničar bi trebao inkasirati 300.000 eura. Hrvatski napadač je prijateljima potvrdio ovaj transfer, te je poručio da bi se pripremama novog kluba trebao priključiti u ponedjeljak te da su ambicije povratak u najviši rang francuskog fudbala. 

Podsjetimo, Lendrić je bio najbolji strijelac Premijer lige BiH u prošloj sezoni, a Plavima sa Grbavice je također pomogao u 1. pretkolu Evropa lige jer je bio strijelac dva pogotka u mečevima protiv Zete. Ispostavilo se da su mu upravo te utakmice bile i posljednje za Željezničar, a ovo je i sam potvrdio u izjavi nakon meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipa Lensa takmiči se u Ligue 2, a prošlu sezonu završili su na 4. mjestu. Kroz historiju su osvojili jednu titulu prvaka Francuske, a u četiri navrata su bili drugoplasirani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi