Perišić pokazao zašto je Hrvatska ispred svih u regiji: Zadnji napad na meču, a on uradi nešto ovako

Pobjednički mentalitet Vatrenih

Perišić pokazao zašto je Hrvatska ispred svih u regiji: Zadnji napad na meču, a on uradi nešto ovako

Admin Čaušević

Niti u jednom trenutku nije pomislio da odustane. Radio je naporno i vrijedno s ciljem da zaigra na Evropskom prventstvu. U tome je i uspio. Ivan Perišić se oporavio od teške povrede koljena i spreman dočekuje turnir u Njemačkoj.

Zlatko Dalić će biti na slatkim mukama. Riječi kapitena Hrvatske Luke Modrića da su očekivanja pred Euro s pravom velika pošto su Vatreni u sjajnoj formi.

U generalnoj probi savladan je Portugal sa 2:1 te su svi igrači kojim je Dalić dao priliku ispunili očekivanja pa će borba za startnu postavu biti jako ozbiljna.

Kolika zapravo glad za pobjedom vlada u hrvatskom taboru bez obzira da li se radilo o prijateljskom ili takmičarskom meču pokazala je posljednja minuta meča protiv Portugala.

Naime, Hrvati su se našli u sjajnoj situaciji da zabiju gol nakon što je Bruno Petković spusio loptu Nikoli Vlašiću, a Ivan Perišić je bio na drugoj stativi. Akciju pogledajte ovdje.

Vlašić je odlučio da šutira iako je mogao asistirati Perišić nakon čega je kapiten Hajduka podigao glas i zagalamio na igrača Torino koji se izvinio.

Oglasi

I dok bi u mnogim selekcijama iz regiona sve prošlo bez reakcije, Perišićev potez zapravo najbolje govori zašto su Hrvati korak ispred svih selekcija u komšiluku.

Sa druge strane, možda je Perišić reagovao na taj način zato što je željan i gola u dresu reprezentacije kojeg nema još od Mundijala u Kataru i utakmice osmine finala protiv Japana.

Mentalitet "nema odustajanja" koji su gradili godinama dolazi do izražaja u bilo kojem meču. Bitni su svaka prilika i svaki detalj. Parola "nema veze" očigledno ne postoji kod Vatrenih i zato jesu toliko uspješni.

Na posljednja dva Svjetska prvenstva stigle su bronza i srebro, prošle godine je izboren i plasman u finale Lige nacija i zbog toga Hrvatima ne da zavidi region već i daleko veće fudbalske sile poput Nizozemske, Njemačke ili Engleske.

Predođena Dalićem sa klupe te nizom prekaljenih i izuzetno kvalitetnih igrača Hrvatska selekcija je postala prava turnirska reprezentacija sposobna da igra na rezultat i drži kontrolu u meču bez obzira na rivala.

Protivnici na Euru bit će Albanija, Italija i Hrvatska. Na papiru grupa smrti, ali ako se u obzir uzmu mentalitet, kvalitet i iskustvo bilo bi pravo iznenađenje ukoliko Hrvatska ne prođe u osminu finala.

Top Komentari

Madrid15
Nema što, najjači smo u regiji i šire u nogometu
2 1
Kyle8812
Koji ste vi retardi ja ne mogu vjerovati… Cause popusim ti k ako iko misli da si ti ozbiljan sportski novinar
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi