Ivetić: Volim se nositi s pritiskom, zato sam i došao

Novi igrač Sarajeva za SportSport.ba

Ivetić: Volim se nositi s pritiskom, zato sam i došao

FK Sarajevo svoje redove danas je dodatno pojačao sa Pericom Ivetićem, potvrđeno je na klupskoj stranici. 

Iskusni bh. fudbaler u proteklom periodu je bio bez angažmana nakon što se razišao sa Slobodom, a iako je bio na meti Željezničara, Čelika i Radnika, kao pobjednik u borbi za njegov potpis na kraju je izašao tim sa Koševa.

Ugovor između dvije strane je potpisan na jednu godinu, a o prvim impresijama nakon potpisa Ivetić je govorio za SportSport.ba. 

"Zadovoljan sam što sam došao u veliki klub kao što je Sarajevo. Nadam se da ću opravdati očekivanja ljudi koji su me angažovali i naravno da igrama, radom i trudim dokažem da zaslužujem nositi dres Sarajeva", riječi su Ivetića. 

Ivetić ne krije da je pregovarao sa bh. premijerligašima, međutim bio je strpljiv čekati 'pravu' ponudu. 

"Bez kluba sam već dva mjeseca i naravno da sam pregovarao sa raznim klubovima. Ipak, niti jedna ponuda me nije zadovoljila. Znao sam da vrijedim i jednostavno sam čekao, a ponudu koja je došla od Sarajeva nisam mogao odbiti u ovom trenutku. Pregovori su trajali skoro deset dana i od samog početka se znalo da želim doći na Koševo", dodaje naš sagovornik. 

Na kraju razgovora Ivetić se osvrnuo na očekivanja. 

"Ambiciozan sam i želja mi je da se sa Sarajevom borim za najveće domete. Zato sam i došao. Ovdje će biti znatno veći pritisak, međutim volim da se nosim s tim i neće mi predstavljati problem. Lijepo je dobijati pohvale za dobre igre, ali treba biti spreman i na kritike nekada", podvukao je Ivetić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svojoj dosadašnjoj karijeri Ivetić je pored Slobode još nastupao za Velež, Borac, Olimpic, Laktaše i Koper. Vrijedi istaći da jednako dobro može igrati na nekoliko pozicija u timu, kako u defanzivi, tako i u veznom redu. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi