"Ivica Osim je idealno rješenje"

Rodoljub Petković za SportSport.ba

"Ivica Osim je idealno rješenje"

Adnan Beganović

Nakon što je Skupština FSBiH u utorak odbila prijedlog novog Statuta na kojem su insistirale UEFA i FIFA sve je izvjesnije da će o sudbini bh. fudbala u narednim mjesecima brigu voditi Komitet za normalizaciju.

"Još uvijek nema ništa spektakularno, odnosno nikakvih vijesti nemamo iz UEFA-e i FIFA-e. Očekujemo da dobijemo konkretnije informacije nakon kojih ćemo znati mnogo više", rekao je Petković za SportSport.ba i dodao:

"Mislim da se moglo doći do kompromisa sa UEFA-om i FIFA-om. Bilo je dosta vremena, ali isto je potrošeno na beznačajne stvari. Možda su i UEFA i FIFA sa principom uzmi ili ostavi napravili greške, no stanje je sada takvo kakvo jeste. Imamo još vremena i uvjeren sam da će reprezentacija i klubovi igrati u evropskim takmičenjima."

U posljednje vrijeme sve više se špekuliše da će neki od bh. fudbalskih legendi imati jednu od glavnih riječi u Komitetu za normalizaciju, a Petković ističe da je za FSRS Ivica Osim jedno od najprihvatljivijih riješenja.

"Za sada su to sve špekulacije. Izlazi se sa mnogim imenima u javnost. Reći ću vam da je recimo Ivica Osim za nas u RS-u najprihvatljivije riješenje. Radi se o legendi bh. fudbala, o autoritetu koji je cijenjen u cijeloj Evropi i o čovjeku čiji stavovi nikada nisu dolijevali ulje na vatru. Ima tu još istaknutih imena, ali nema potrebe da sada goivorimo o njima dok ne stignu odluke iz UEFA-e i FIFA-e", zaključio je Petković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije