Iz Adidasa se oglasili povodom kritika

Iz Adidasa se oglasili povodom kritika

Edmir Škorić

Iz njemačkog proizvođača sportske opreme, Adidas, poručili su kako su iznenađeni negativnim kritikama od strane igrača u posljednje vrijeme na račun Jabulani lopte, koju je pomenuti brend kreirao za odigravanej utakmica Svjetskog prvenstva.

"Iznenađen sam što čujem kritike od vrhunskih golmana svijeta jer se lopta koristi već mjesecima. Igrači su imali priliku trenirati s Jabulanijem još otkako je lansiran u prosincu prošle godine i povratna je reakcija dosad bila pozitivna", rekao je glasnogovornik Adidasa Thomas van Schaik.

Julio Cesar, Gianluigi Buffon, Iker Casillas, Luis Fabiano, Julio Bapista i Giampaolo Pazzini samo su neki od igrača koji nisu zadovoljni Jabulani loptom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti