Iz Apoela poručuju: Nemamo šta izgubiti!

Na Kipru dočekuju Real

Iz Apoela poručuju: Nemamo šta izgubiti!

Edmir Škorić
Teme:

APOEL-ov generalni direktor Marios Georgiou potvrdio e kako njegova momčad "nema šta izgubiti" nakon žrijeba koji im je u četvrtfinalu dodijelo možda najtežeg protivnika, ekipu Real Madrida.

Kiparski klub u osmini finala je na jedanaesterce eliminisao Lyon, a u četvrtfinalu će, odlučio je žrijeb u Uefinom sjedištu u Nyonu, igrati protiv najtrofejnijeg kluba u Evropi, Real Madrida.

"To je za nas fantastično. Učinili smo nešto što nijedan kiparski tim ranije nije uspio. Bit će nam sada teško, ali ovo je ipak fantastično. Za nas je ovo bajka i u njoj uživamo stoposto. Nemamo šta izgubiti, možemo samo dobiti. Opušteni smo i bez straha, tako da ćemo uživati", poručio je Geourgiou, dodavši:

"Naravno, svi snovi moraju jednom doći do kraja i mislim da smo gotovo na kraju sna. Znam da su nas svi prilikom žrijebanja priželjkivali kao protivnika, a za nas je to čast. Imati priliku igrati protiv Real Madrida je stvarno poseban doživljaj".

"Cijeli Kipar će pratiti prvu utakmicu u Nikoziji, naši igrači žele APOEL učiniti posebnim. Ključ našeg uspjeha dolazi od Ivana Jovanovića, koji je sagradio ovu momčad od nule i povjerenje igrača. Iako dolazimo iz male zemlje, imamo igrače visoke kvalitete i oni su pokazali to u grupnoj fazi i u osmini finala", dodao je.

Za kraj je rekao kako su izgledi za APOEL u četvrtfinalu skoro nikakvi, ali da je velika čast igrati s Realom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.