Iz BiH su otišli na mala vrata, a u Evropi briljiraju

Golovi bivših igrača Sarajeva

Iz BiH su otišli na mala vrata, a u Evropi briljiraju

M. Šljivak

Fudbaleri koji su donedavno nosili dres omladinskih kategorija FK Sarajevo, Semir Smajlagić i Hamza Čataković, nastavljaju sa odličnim partijama po odlasku sa Koševa.

Smajlagić je danas u prvenstvu Slovenije postigao gol za ovjeru pobjede njegove Gorice protiv Domžala (4:1). Ušao je korpulentni napadač u 73. minuti, a u prvoj minuti nadoknade nakon sjajnog prodora majstorski pogađa za konačnih 4:1.

Seriju fantastičnih utakmica nastavio je i fudbaler slovačkog Trenčina Hamza Čataković. Njegov tim je danas poražen od Ziline sa 1:2, a 21-godišnji ofanzivac je pogodio za domaće u 39. minuti.

Ovo mu je čak peti gol u osam utakmica za ovaj tim što je svakako odličan učinak.

Dobre igre ovog dvojca su samo još jedan primjer kako u BiH prvenstvu itekako ima kvaliteta, ali momcima se samo treba pružiti šansa.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U nastavku pogledajte sjajan gol Smajlagića...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi